Härligt!

Nu har vi varit inne i stan och hämtat ut paket och hämtat grejer till bilen.
Micke har beställt däck till bilen som vi kollade på vart det var och det stog att de inte lämnat Örebro och när vi kom hem så hade Micke mail att däcken fanns i Åmål. Trött man kan bli på dem!

Gunilla har varit nere en sväng på kaffe, kladdkaka och glass :) Trevliga grannar vi har! :D

Nu ska jag tömma akvariumet eftersom sista malen dött nu :/ tråkigt men sånt är livet.
Ska inte ha akvarium här eftersom det inte går så bra ihop med elen, men nästa år ska de börja gräva ner ledningarna så då hoppas vi det blir bättre, fast det är mysigt med strömavbrott, bara de inte håller i sig för länge!

Linda i ett nötskal!

Igår la jag mig i soffan tillhörande trädgårdsmöblerna och läste lite, hade med mig mina kuddar och en filt.
Vi gick in och grejade lite inne och kollade på tv, glömde totalt bort de dära grejerna i soffan.

Kom på dem när vi gick för att lägga oss och mina kuddar inte var där! Då kom jag på dem.

Sprang ut  och skulle hämta dem och lägga in dynorna från soffan, grejerna var pissblöta!!
Det är så typiskt mig att glömma bort sånt!


Midsommar!

Hej och hå! Tog mig några dagar att komma in på bloggen och skriva om midsommar.
På midsommardagen var jag aldeles för trött för att göra något och igår satt jag knappt vid datorn, eller gjorde jag det!? hmm. kommer inte ihåg! :P

På midsommarafton kom mamma, mats och killarna och hämtade mig och jag följde med till Bräcke.
Jag och killarna satte upp tältet det första vi gjorde och jag och Tobias bäddade iordning och la oss en sväng och läste lite Kalle Anka..

Sen åt vi, kyckling och kinamix!! :) Fast morfar, mamma och Mats (hönan) åt sill och sånt äckligt, smakade faktiskt på sill, fyyy vad äckligt!!

När klockan närmade sig sju så gick vi ner och paxade platser till oss, var grillning och dans på logen på kvällen! :) Alltid lika mysigt! :)
Var inte mycket folk alls där, bara de bästa ;) Typ lite av Norén släkten och vi :P

På natten gick vi ner och badade jag, jocke och johan var i och anna och mackan stod och kollade på.
När vi kom tillbaka upp var det dags för BRÄCKEPARTY!!

Sen satte vi oss vid elden och pratade till klockan fem på morgonen.

Sov inte alls länge pga att det hade regnat in och det var fööör varmt..

På midsommardagen så slöade vi mest, gick ner och badade med Jocke, Johan och Mackan som följde med ner i vattnet, Anna och Tobias satt uppe på land och kollade på :) Var inte alls lika varmt som jag kom ihåg från natten innan, eller jag var nog för full för att känna kylan!

Efter mycket hackande tänder i vattnet gick vi upp till husvagnen och åt mat, sedan försvann killarna, så jag och hönan spelade lite badminton innan vi gick ner allihopa och spelade boule, Tobias fick dock en sticka i foten så jag följde med honom upp till husvagnen och fixa bort den sen somnade vi båda två, för Tobias var faktiskt med och var uppe till klockan fem.

På kvällen var jag och Micke bjudna till grannarna på lite grillning, men jag var så trött att först somnade jag på deras kökssoffa sen gick jag hem och vaknade inte ens när Micke kom hem!










Hur ska ni fira midsommar?

Jag ska med mamma, Mats och killarna till Bräcke och sova i tält med Tobias. Och Micke ska till sina föräldrar :)

Klockan två reser dem midsommarstången, klockan 19 är det grillning, 21-24 mogendans 24 - ?? BRÄCKEPARTY!!! :D

Bräckepartyt är det bästa med midsommar och kräfskiva!


Ååååååhhh!!!

Har hållt på med två kransar, en till mig och en till mamma, heeeela dagen. Men nu slängde jag den ena och gjorde helt om den andra. Mamma får en med bara prästkragar, skiter i en till mig. Tappade lusten totalt när de inte blev bra.

Nu ska vi åka in till stan och hämta nått också för nu var det nått med bilen. Det går bra för Engstig Olofsson idag!! Eller inte.

Varning för långt inlägg!

Jag börjar med att berätta om Malins student. På förmiddagen gick jag upp till Moster och Zandra och hjälpte till lite grann, + busade lite med Olivia. :)
På middagen så kom Micke och hämtade mig och vi åkte och köpte blommor och en nalle att hänga runt halsen på Malin, sedan åkte vi till Säffle. Hittade Patti och dem ganska snabbt, Malins rosa skylt stack ut lite bland alla de vita ;)

När studenterna sprang ut stod vi längst fram och Malin kom till oss snabbt.

Tog massa kort på henne = en sur Malin ;) nä inte sur men hon gillar inte mig med en kamera haha!

Följde med henne till släpet där hon träffade Néa, på vägen dit träffade jag Chrille och Dennis och grattade dem.
När de hade gått upp på släpet började jag leta efter Mikko som under regnskuren gått för att hämta bilen, såg honom efter en stund och skyndade mig mot honom, men på väg till honom sprang jag på Kim så jag gav honom ett försenat grattis och en kram, fast jag grattade ju honom på hans student också.

Sedan åkte jag och Mikko och åt på donken, jag ljuger om jag säger att studenterna inte hördes över hela stan! ;)

När vi kom till Åmål igen var Micke tyvungen att åka hem och fixa en sak till dagen därpå för att han och Oskar hade anordnat en fyrhjulings träff i Långed då, eller ja i Flaterud och Skårdalen :)


Malin och Olivia.



Malin & Morgan


Innan jag sprang upp till Moster för att vänta på Malin så strök jag på en bild på Malin och texten "Min mamma tar studenten" på en body som Olivia skulle ha.

Efter en stund kom Malin, Morgan och Zandra hem. Och vi gav henne presenter och började fika.
Patti hade gjort egen smörgås tårta, hur god som helst!

Efter några timmar gick jag ner till mamma och hjälpte henna att sopa och skura golven. Sen kom Mats som numer går under namnet Hönan, och vi gick upp en sväng till. Men Malin sov så Hönan och mamma fikade med Patti och Ulf och jag satt i vardagsrummet med Malin (som sov), Zandra, Morgan och Olivia, Zandras kille Henrik som senare också. Vi kollade på En mor till salu, den som jag och Micke var nere och såg på förra sommaren.

Efter ett tag så gick vi ner till oss igen och tjatade lite innan vi gick och la oss.


På lördag morgon åt vi frulle innan vi packade in oss i bilen och åkte ner mot Gråbo.
Stannade på ett ställe och rastade hundarna och mamma och Hönan drack kaffe och jag och Tobias fotade lite.
Matcho sprang rätt in i ett elstängsel också, lika smart som husse!

Eftersom att jag min idiot inte hade laddat över låtar till mp3en så kunde vi inte lyssna på musik så mamma stoppade i Gris Nils i cd spelaren i bilen, herre gud! haha!!

När vi var framme så träffade vi först Trissan och medan vi stod och pratade med henne så såg jag Yaki! Min lilla prins!! Klicka HÄR för att se honom.

Jag träffade honom i Spanien och valde ut honom för att bli adopterad via ADA. Tröffade många hundar i Spanien och valde ut flera stycken men Yaki är den som fastnat i mitt hjärta.

Pratade med hans husse och matte och de kom ihåg mig från när vi var på hundträffen i Upplands Värsby för vad kan det vara 3-4 år sedan, och kallar mig för Yakis gudmor :)

Hundträffen var trevlig, med vissa undantag som inte är värda att dras upp här. Det var 94 hundar, 94 LÖSA hundar som busade utan BRÅK inte ett enda bråk blev det! Det ni! :)


Lille Yaki :)

Vi träffade också Bailey, en av våra gamla jourhundar! :)

Fick tyvärr inget bra kort på honom..


Söndag gjorde vi inte så mycket, spelade spel med mamma och pratade.

i Måndags så åkte vi till Bloms och kollade på kläder åt mamma till bröllopet, äntligen hittade hon något! Hon valde till och med det jag hittade :D Hon är verkligen jätte söt i den klänningen och koftan hon hittade till!

Igår så väntade jag otåligt på posten för jag väntade på min nya mobil!! En HTC wildfire S. Så den har jag grejat med i snart ett dygn. Super bra telefon!



jag har den i vitt och Mikko har den i svart.



Barnvakt och bal :)

Igår var jag barnvakt åt min älskade kusin dotter Olivia, medan Malin gjorde alla förberedelser inför hennes bal.

Vi följde Malin ner till frisören sen gick vi hem och drack välling innan vi mötte upp min mamma och åt pizza med henne. Olivia fick lite youghurt som hon ääälskade :)

Efter det gick vi ner till lekparken på torget och hon fick leka lite, sen somnade hon i vagnen och vaknade lagom till vi kom hem. Sen gick vi och skulle byta blöja då kom Malin och dem hem.

Medan Malin och Caroline fixade sminkningen retades vi med att ta kort på henne, sen var det dags på med klänningen, hon blev sååååå vacker! Min fina kusin ♥

Vi tog lite kort på henne utanför och sedan begav vi oss mot säffle för att ta kort på dem där, men där spöregnade det!! Fick lite kort iaf sen stack vi hemmåt.

Idag har jag varit med Gunilla i huset och pratat med henne, sen åt vi glass i fengersfors.






Micke o Pettson :)


Mamma, Tobias, en and och jag! :)

Idag åkte jag till mamma på morgonen och vi lurade i Marcus att vi skulle städa i förrådet men när han åkt till skolan så åkte vi till Karlstad! :P

Packade in lite skräp som skulle till tippen, hans trasiga cykel och oss i bilen, tur att mamma fått ny större bil :)
Efter vi lämnat av skräpet åkte vi mot Karlstad. Första stoppet blev inget mindre än IKEA :) Jag skulle köpa ett skyddsunderlägg till golvet vid Mickes skrivbord för det har börjat gå sönder lite av stolen, inte bra! Men nu ligger där en väldigt dyr plastbit! Efter det åkte vi och bytte Marcus cykel, sen vidare in till stan där mamma kikade på kläder, kom hon ut med något ur någon affär tror ni!? NEJ!

Eftersom hon inte hittade något, vi blev hungriga och klockan blev mycket åkte vi till Säffle och åt på donken efter en tur på kappahl som resulterade i lika mycket som förut, alltså INGET! :P

På donken satt vi ute och det kom en and som jag började kasta pomes till och hon kom allt närmre och hon tog pommes ur handen på mig, hur coolt som helst! :)
Sen drog vi vidare till Lindex för hon skulle se om de hade något där, trots att vi gick både i Kappahl och Lindex i Karlstad men mamma tyckte de hade större utbud i Säffle. Men vi hittade inget där heller.

Så det blir en tur till Bloms till veckan :)

Nu i eftermiddag/kväll har jag grejat med hemsidan, det tar en stund att fixa iordning allt men den ska allt bli bra hoppas jag! ;)





När jag tog kort på anden så ville hon åt mina fingrar. haha!


Rune :)

Idag åkte vi till svärföräldrarna en sväng och lämnade tillbaka mototsågen Micke haft under båren och huggit med. :) Åt som alltid god mat och pratade :)

Rune fick leka fotomodell idag;














Vackert!







Så ser himlen ut just nu utanför fönstren :)


Alla utom en har lov :P

Igår åkte jag med Micke in till stan på morgonen, hade så jädra ont i örat att jag inte sov mer är max två timmar :/
När de vaknade så åt vi frukost och Tobias gjorde sig iordning, han skulle till skolan och äta tårta innan de skulle till kyrkan.

Vi åkte ner strax efter och köpte rosor att hänga runt halsen på honom. Tänk att han redan är så stor, känns som det inte var längesdan han kom hem från BB eller vi hämtade honom hos hans dagmamma Susanne. Han börjar högstadiet till hösten, hjälp!

När vi köpt blommor åkte vi in till stan och satt i bilen en stund innan vi gick uppåt kyrkan. Tycker inte om att ALLA ska ut och köra när de går genom stan eller att ALLA är ute när studenterna kommer. Dels är det farligt för de små som går mitt i vägen, polisen var inte ens med dem igår! Det brukar de alltid vara.
Och hur segt går det inte när studenterna åker genom stan, visst det är bra när man ska ta kort med man får ju vänta i evigheter på dem mellan gångerna.

När Tobias var klar i kyrkan åkte vi till konditioriet och köpte tårta, den godaste jag någonsin ätit, White Lady tror jag det heter. Pröva den vetja!

När Micke slutade åkte vi ner och åt kebabtallrik sen åkte vi till Mats och tjatade lite med honom, mamma jobbade ju :/
Sen åkte vi ner till stan och kollade på studenterna.

GRATTIS till alla gamla klasskamrater och kompisar som tog studenten! :)
Ett speciellt grattis till Robin :D
och lycka till med jobb/högskola!

och Grattis till alla som gick ur sexan och nian, det är ju också en omställning.
Lycka till på högstadiet/gymnasiet.


Eftersom det är så tråkigt väder idag så passar jag på att städa i pysselrummet eftersom det används mer som förråd än ett rum. Men nu ska det bli ändring på det om vi nåonsin ska få iordning här inne :P


SOMMARLOV! :D

I skolan så fikade vi, gav presenter till lärarna och gjorde lite rolika ktiviteter med BF1 :)
Innan lunchen kom IVIK killarna och gav alla i BF2 rosor, fick två, en av Jawad och en av Jousuf. Tack killar!

Sen fick jag en blomma av några killar, de gav en sån till lärarna och jag fick en jag med. De är goa de! :)

När vi var färdiga i skolan åkte Malin, Felicia, Louise, Marie och jag och åt pizza på åmåls, gott vare!
Efter det åkte vi till gamla kyrkan och tog fina kort på oss.

Gick till konsum och mötte upp Bex och Nicklas och följde med dem hem. De hade fått problem med Eos så Bex, Eos och jag gick ut på en liten promenad för att jag skulle få se, ska hem till dem imorgon och hjälpa dem lite med honom. Hoppas vi kan få honom som han var innan.


:)

Var hos mamma en sväng idag, klippte Marcus och skrev ett arbete som jag skulle skicka in, skrev det för flera månader sedan men har väntat på reflektioner från de andra i gruppen, fick dom igår och skulle skriva in det tänkte jag, då var arbetet borta!!!! Fick panik så jag slängde ihop ett nytt och skulle skicka in det, då var det fel på filen, går något min väg!? nej!

Fick en jätte söt klänning av mamma som jag ska ha på min och Tobias skolavslutning tänkte jag, Marcus slutar ju inte fören den 16:e. För första gången ska han fira sin födelsedag i  skolan, ni kan tänka er skadeglädjen hos Tobias och mig som alltid får fira våra i skolan :)

När Mikko slutade åkte vi in till vårdcentralen och tog TBE sprutorna, nu ska vi inte göra det på tre år. S K Ö N T !
Jag skakade som ett asplöv där inne men när jag var klar blev jag lugn igen. Är öm i armen nu :/

Ska ta gardacil nästa år igen, när jag tog andra sprutan så var Mikko med, skojjade med honom och han slog till mig lite löst på armen rakt där jag tagit sprutan, fy satan vad ont det gjorde ^^

Nu håller jag på att fixa naglarna inför skolavslutningarna! :)




Åska för hela slanten!

Bland blixtrar och muller firade jag och Micke våran tredje förlovningsdag igår.
För en gångs skull vaknade vi och det var svalt och skönt i sovrummet som det alltid annars är +50 grader i när vi vaknar, nu sov vi med fönstret öppet och det var mulet, så skönt!

Hann inte mer än att säga god morgon och grattis till varandra innan jag hörde ett muller, sen dröjde regnet inte länge. Innan vi skulle äta frukost passade jag på att springa upp med "Änglagård tredje gången gillt" som vi lånade av grannarna.

Efter det dröjde sig inte åskan länge, livrädd som jag är skakade jag, blundade när det kom blixtrar och höll för öronen och magen vände sig ut och in.
När åskan kom närmre så fick Micke hämta bilen och vi åkte en sväng. Hamnade i Långed med pantflaskor. Passade på att handla lite lätt till middag eftersom vi hade tänkt att grilla men att det inte verkade bli något större av det.

Innan vi åkte så slog det ned en blixt någon stans och elen försvann. Teckningen i mobilerna var hel kass också, kunde inte skicka eller motta sms, inte ringa eller något.

När vi kom hem var den fortfarande borta med kom tillbaka efter någon timme. För att sedan försvinna med en blixt igen. Då åkte vi ner till sjön och hämtade lite vatten att använda till toaletten.

På kvällen var jag super trött men ville inte sova eftersom åskan fortfarande gick, men jag somande till slut.

Vid fyra vaknade jag av en jädra smäll som följdes av en blixt och en smäll direkt efter, åskan var över oss!
Vände mig och och frågade Micke om han hörde det där, mm fick jag till svar.

Frågade honom om han vart vaken länge, aa det hade han men han ville inte röra sig eftersom han inte villa väcka mig så jag slapp vara rädd.
Nu låg jag iaf vaken, rädd och eländig. Men min underbara älskling lugnade ner mig och höll om mig, älskar dig! Åskan fortsatte bortåt och efter ett tag somnade jag om medan en ny åskskur tog form i bergen.

Kan ju säga att jag var allt annat än pigg imorse när klockan ringde, masade mig iaf upp och kom iväg till skolan.

Men i skolan gjorde vi knappt något, hade teckenspråk, städade skåpet och ett klassrum sen kom älskling och hämtade mig eftersom han var ledig, vi åkte och åt glass på marinan.

Vi skulle egentligen ha åkt till Håverud och myst igår på våran treårs förlovningsdag men eftersom det åskade ville jag inte det utan det fick bli idag istället. På eftermiddagen och kvällen har vi varit på svärföräldrarna på middag, gott! Kikade igenom lite kort också, vad tiden går fort! Man tänker inte på det lika tydligt som när man ser kort från förr.


Unicef - Kämpa för varenda unge!

Kämpa för varenda unge!

Varje dag, året om kränks och utnyttjas barn medan omvärlden tittar på – eller bort. Så skulle det inte behöva vara. Alla har vi ett val. Antingen gör du ingenting – eller så gör du någonting. Tillsammans kan vi förändra förutsättningarna för miljontals barn världen över.

Det går att skydda barn mot våld, övergrepp och exploatering. Det går att ge dem trygghet, utbildning och mat för dagen. Och det går att befria barn från ett liv som soldat, gatubarn eller prostituerad. 

UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, finns på plats i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar och arbetar dygnet runt för att ALLA barn ska få den barndom som de har rätt till. Det handlar om så självklara saker som till exempel rent vatten, vaccin mot dödliga sjukdomar, bra hälsovård, skola och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering.

På unicef.se kan du vara med och kämpa för varenda unge, eller sprid budskapet du också genom att blogga, twittra eller" facebooka" om barns rättigheter.

Vi kanske inte kan förändra världen idag, men allt stort börjar med något litet.
Du kan göra större skillnad än du tror.

Ps. Vill du gå med i vårt nätverk bloggare för varenda unge - läs mer här!



På unicefs sida kan du enkelt hjälpa till genom att skicka dem lite pengar, betala för lite vaccin, mat ersättning eller något annat viktigt, du kan även betala för skolmaterial eller fotbollar. Kom igen och gör en skillnad Du med!

HÄR! kan du enkelt bidra med lite pengar.

HÄR! kan du köpa fältprodukter.

HÄR! Kan du bli värdsförälder.

Underbart! Eller?

Vilket bra väder det har varit nu det senaste! :) Tyvärr blir jag trött, får huvudvärk och mår illa i denna värmen, MEN man ska INTE klaga nu när det äntligen är fint väder!

Kallt vatten från brunnen + vattenslangen + Micke = Super bra! Micke, eller jag själv, sprutar bara vatten på mig från slangen! Perfekt nerkyldning :) haha!

Idag är jag hundvakt åt Faxe och Fidde medan grannarna är nere på jakt elmia. De är så sööta! Hundarna alltså! ;)

Igår hade jag Tiger ute en sväng först i sele, som vanligt vägrade han att röra sig, släppte ut han i buren på gräsmattan, nä satt bara i hörnet! när jag skulle ta in honom och han fick skutta löst en sväng då j**lar blev det fart på honom! Sötnosen :)