Puh!

Nu är hela huset iordning! Dammtorkat, dammsugit och skurat! Nu är våren framme även i huset! ;)

Ska bara byta till Tiger och duscha så är jag klar för att åka till Åmål sen, hoppas Majje slipper tratten sen, är ju så jobbigt för honom, han slår i den hela tiden, kan inte äta ordentligt ( slarvar lite och tar av den när han ska äta), han kan inte tvätta sig eller klia sig...

Aja, ska dra ut med Tigers bur nu och fixa iordning den, det är en bra sak med att bo på landet, man slipper krångla med att få ner allt i en påse eller säck, man går bara ut och slänger det i komposten. =)

Olevattnet! =)

Igår så gick vi upp och tjatade med grannarna en sväng och lånade med oss deras släpkärra hem eftersom vi tänkte köra ut möbler till Olevattnet så att vi har något att sitta på i morgon när vi ska grilla! =)

En spindel som satt på rutan, hela tiden!


På kvällen kollade jag på tv, criminal minds och criminal minds suspect behavior. Trodde inte CM suspect behavior skulle vara något bra med det var det! ;)



Städ dag!

Håller på att städa för fullt! Eller aa inte nu när jag sitter vid datorn...

Mattor och dukar hänger ute på vädring, täcken och kuddar ska snart också ut!
Skurat hela nedervåningen och håller på uppe nu, trist att städa när det är så fint ute, men kan ändå inte försvinna från Majje speciellt länge så det är lika bra att städa :)

Var ute på en promenad med Kristina och Fidde förut, lovad Gunilla att ta Faxe på en tur eftersom de inte är hemma, det var trevligt att få sällskap och tjata lite grann.

Tobias ringde förut och undrade om han fick komma hit och sova någon helg, då sa jag att han fick komma denna helgen och då blev han super glad!
Så imorgon när Majje varit inne hos veterinären hämtar vi med honom hem! ;) Ska bli kul!

Under de snart 13 åren Tobias funnits har vi ALDRIG bråkat, visst att vi har varit lite små irriterade på varandra, men vi har aldrig bråkat! Det ni! :)

Jag och Tobias när vi firade guldet! ;)

Bilder på hur Majje ser ut.






Vad är ett dränage?

Det är ett gummirör fastsytt i huden. Det är till för att sårvätska och var ska kunna rinna ut.

Vi ska tvätta en gång dagligen med tvål och ljummet vatten eller med utspädd jodopax/klorhexidin runt öppningarna. Försöka pressa ut den sårvätska som finnc under huden. Vätska i hud och päls kan ge upphov till irritiation av huden, därför är det viktigt att man håller rent även runt såret. Sätt gärna vit vaselin under dränet om huden ser irriterad ut.

Vi ska tillbaka på Fredag för att ta bort dränaget eftersom det inte ska sitta på i mer än 2-3 dagar.
Efter det ska vå fortsätta avv tvätta som vanligt och se till att såren hålls rena från sårskorpor. De sårskorpor som bildas ska vi plocka bort under de närmsta dagarna eftersom såren ska läkas inifrån.

Lägger som sagt in bilder snart om hur det ser ut. Ska bara upp och ge Majjosen lite antibiotika.


Majjos!

Började kalla Majje för Mojjos för ett tag sedan och Micke blir vansinnig :P Haha! Han bara men nu tror han att han heter Majjos! Men han lyssnar på båda ;)

Vi åkte in med honom till veterinären i tisdags, hon frågade lite frågor och sa att han troligen blivit biten i ryggen, hon kollade och hittade mycket riktigt bitmärken. Hon sa att hon skulle undersöka honom, ta upp bölden som hade blivit och kanske sätta dränage på honom. Innan vi gick fick han sövningsprutan och vi skulle hämta honom efter en timme.

Medan han var där inne passade vi på att handla och lite sånt, sen åkte vi tillbaka och satte oss och väntade på pissen.

Han hade fått dränage, såg riktigt läskigt ut! Och innan vi gick fick vi instruktioner på hur vi skulle sköta detta.

Efter det, skulle vi hämta ut hans medecin ( smärtstillande och antibiotika) och vi åkte ner till stan.
Eftersom det var varmt ute och för att Majje inte skulle bli ensam valde jag att stanna i bilen med honom.
Vet ni hur länge det tog för Micke att få medecinen? 1 timme och 15 minuter! Det är ju helt vansinnigt!! De borde göra om systemet lite bättre, det är ju för fasiken ett service yrke, vart finns servicen!?

Aja!

När vi kom hem så åt han lite mat men var fruktansvärt trött så han satt och somnade mellan tuggorna, stackaren!

Han är i alla fall bättre nu, han orkar hoppa upp och sånt, om det beror på dränaget eller smärtstillandet eller en blandning vet jag inte, han klarar iaf av att hoppa upp på saker.

Om man är hungrig är det ingen deal alls att ge honom antibiotikan, ëftersom det är i pasta form går det ju inte att spruta ner i halsen på honom så han äter upp det, hur bra som helst!
Dock, om man ska ge honom när han inte vill ha eller inte är hungrig så är det en match, vi är inte direkt bästa vänner då kan ju tilläggas.

Han vill gå ut också, vilket han inte får, så han försöker bita och riva sig genom dörren, han är helt desperat!

Lägger strax in lite bilder på hur det ser ut, men känsliga varnas.


Grilla! :)

Har suttit och pluggat en stund nu, micke har åkt till skogen :)
Skönt att man inte behöver stressa med veden iår, har så det räcker läänge i skjulet, men det blir fint i skogen när han varit i farten ;)

I eftermiddag ska vi upp till grannarna, Gunilla fyllde år i fredags så vi ska gratta henne :)
Ska grilla där uppe, mums! ;)

Nu håller jag på att plocka iordning lite i "min" hörna i hobby rummet, det syns ju vilken del är en tonåring som har iaf haha!
Har slängt en säck med skit nu, vad man samlar på sig! Två kartonger till som ska till vinden, kommer säkert bli mer!

Använder ju knappt något förutom kort grejerna... Så det är ju onödigt att allt annat ligger här och tar onäg plats. Är ju bättre att ha det på vinden och spriga upp och hämta det när jag ska ha det.

Vårn lilla Jasmine fyllde 9 år för typ två veckor sedan fick jag se nu i hennes vaccinations intyg. ^^)
det märks att hon börjar bli gammal, hon är ute i två dagar och sover i fyra! :P

Majja bråkade med grannkatten igen, i förrgår och han fick ont i bakbenet, han blev bättre igår och var ute med han är inte helt pigg stackaren! :(

Oj!

Här var det evigheters evigheter jag var och skrev! Men vem sitter inne vid datorn när det är så skönt ute!?

Färjestad vann (så klart) sm guld! :D Var och firade det i Karlstad med bröderna och Micke, tyävrr fick vi några idioter bakom och framför oss som förstörde en stor del av stämningen! Men vi stod iaf när scenen, fem personer framför oss i ledet bara, 2009 var det flera hundra framför!

Nu är det påsk, men det visste nu ju ;)

I fredags var vi hos Mickes föräldrar, är så hima skönt där borta!
Åt gott, pratade och jag somnade till i soffan en sväng, har vart så jä*la trött de sista veckorna... hmm.

Igår var vi hos mamma och pappa :) Där var mormor, morfar, morfar (aa två morfar!!), Konthong, och bröderna så klart, eller de försvann ganska fort, Mackan fick en cykel av pappa och de försvann med en kompis ut och cyklade :) 

Idag har vi bara njutit av solen! Härligt väder det var varit länge nu! Men jag blir aldrig brun! :( 
Aja var med Micke ut i skogen, han högg och jag läste min bok, tyvärr lästa jag ur den, så bra skriven alltså! 
Om ni inte har läst "Främmande fågel" (Maria Wern) skriven av Anna Jansson rekomenderar jag den stark! Den är ju även film så jag ska kika på den också :)

Efter vi var i skogen satte vi oss i solen vid huset och bara njöt! 

Nu har vi kommit hem efter att vi varit vid Björkesjö och suttit i solen där, den försvinner så fort här :( 
Tog mig ett halv dopp med ^^