Maj månad.

Nu har hela Maj och (nästan) min VFU gått.
Har det hänt något utöver det vanliga tro? Nej inte som ska tas upp här i alla fall. Vet man så är det meningen annars inte :)

Jag har haft problem med min lön. Det kom ingen lön den 27 och när jag ringde lönekontoret kunde de inget göra för "de har gjort allt de kan göra" och hänvisade mig till mitt bankkontor så jag ringde dit och blev kopplad någon annan stans.
Karln frågade mig lm jag registrerat mitt konto till deras löneprogram, svarade då att jag fått lön från samma program tidigare och det har aldrig varit några problem. Fick beskedet att det är nått som gått fel och att jag till 90% skulle få hem ett utbelaningskort så vi skulle avvakta några dagar. När det inte kom något blev jag mer och mer frustrerad. Eftersom jag inte kan springa och prata i telefonen hela tiden när jag har lektionerna så var Micke gullig och hjälpte mig igår, inte förens nu kunde man kolla vilket konto lönen gick till och det var då inte mitt 920219-samma fyra sista som mig har fått min lön ist.
När jag sen ringde för att bekräfta mitt kontonummer sa hon att det är sånt som händer, varför inte kolla upp det direkt då?
Imorgon åker jag till Ullared och lönen kommer på måndag, en vecka försent.
Otrevligt bemötande och en bortförklanrande ursäkt var det jag fick.
Var trevliga och försök hitta en lösning och LYSSNA på nästa person det händer för.

Nej något trevligt istället. Jag trivs så enormt på mi VFU inte bara med barnen i klassen utan alla barn på skolan och alla goa lärare! Har för första gången ångest över att avsluta en praktik. Jag vill vara kvar och inte blir det bättre när barnen är så goa och inte vill att jag ska sluta. Får passa på att njuta för onsdag är min sista dag med dem.
Dock kommer jag och lyssnar och säger hej på skolavslutningen! Får ju se resultatet av avsluningssånger osv vi övat dessa veckorna.

Morfars urnsättning.

70 år blev du den dagen vi hade urnsättning för dig, älskade morfar! 
 
Vi samlades hela familjen utanför kyrkan, och gick till din plats för att kolla på den. 
Sedan gick vi allihopa in i kyrkan och till brudkammaren där din urna stod så fint på bordet med tända ljus och blommor runt om.
Vi stod där inne och pratade lite, gråten kom smygandes och för en sekund höll jag på att gå ut. 
När mormor tog urnan i hennes famn och vi gick ut så ringde kyrkklockorna så fint. 
Allihopa tillsammans förde vi ner urnan och dig till din plats. 
 
 
 
 
 
Phille fick också lite fint på sin grav, min lilla ängel. Hoppas du har det roligt med morfar uppe i himlen.
 
 

Och så var de det med rubrik ja!

Nu var det några dagar sedan jag skrev här sist. Så vad har jag haft för mig då? 
 
Jag har varit på min vfu och haft det jätte bra, i tisdags gjorde jag min första egna lektion vilket gick jätte bra. Fick bra feedback från min LLU, vilket jag får hela tiden så det känns jätte bra! På eftermiddagarna och kvällarna har det inte hänt så värst mycket. Mest tagit det lungt för att orka med :P
 
I onsdags var det urnsättning för morfar.
 
Torsdag... ja vad hände i torsdags? Minns faktiskt inte, eller jo just det Micke jobbade och jag var dålig så jag varvade plugg med att slappa i soffan.
 
I går så var vi in till stan och handlade lite innan vi åkte hem och gjorde mat. Maten åt vi framför en film och sen tog vi fram fredagsmyset :) 
 
Idag är jag hundvakt till Faxe eftersom Eriksson familjen är på Elmia, just nu ligger han nedanför mina fötter och spejar runt. Ska strax gå en liten sväng med honom och sen ge han lunch :) 
 

Mys i solen.









Idag har jag gjort första dagen på min VFU och hade verkligen en trevlig dag!
Vi var ute största delen av dagen vilket var härligt i detta väder som varit under dagen.
När jag slutade så gick jag hem till mamma där jag och Mackan spelade lite kort och sedan gick ut för att fortsätta njuta i solen och tog med mig hundarna.
Kastade boll till Matcho som vekligen aldrig tröttnade. Lilla gosegrisen.



Första Maj.

Ja igår så var jag som sagt på universitetet, först var det lite allmän information om vfun och sedan presenterades handledarna och jag fick den jag verkligen ville ha! :) Resten av dagen var det ju workshops, första passet var det drama och vi skulle förmedla olika känslor osv. Var ett givande pass som man verkligen har användning av sen, eleverna märker ju verkligen om man är irriterad och grining så då kan man använda sig av det vi fick lära oss.
Efter lunch hade vi ett pass med andnings tekniker och hur vi kan och ska använda rösten på bästa sätt.

 

Vilken underbar dag det har varit idag!
Idag har vi njutit av vädret hela dagen, fikade i solväggen, Majje myste i solen och att husse och matte var ute hela dagen, Tiger var ute för första gången i år oj vad han smaskade gräs!

 

Under kvällen har vi ätit tacos och myser just nu framför tven. :)
Imorgon börjar min vfu och jag fick ett sms förut av min LLU (Lokal Lärar Utbildare) om att vi ska ut och majja imorgon, ska bli riktigt trevligt! :)

 Tiger ute första gången detta året. Har en filt över buren som ger skugga.

 
Majje trivdes i solen ;)
 
Så skönt att kunna rulla sig på grusvägen igen! 
 
Majje trivdes bland vitsipporna i trädgården.