Lindas tigerkaka med choklad&strössel överdrag
Liindas tigerkaka med chaklad&strössel överdrag
Ingredienser:
175grader
35 min
3 ägg
3 dl socker
1dl jummet vatten
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
Kakao eller oboy
Sätt på ugnen
Kläck äggen, tillsätt sockret.
Blanda med elvisp
Tillsätt en dl jummet vatten
Tillsätt mjöl
och vispa
häll över så mkt smet du vill i en annan skål
Tillsätt oboy eller kakao eller båda. RÖR
Tillsätt en och en halv tsk bakpulver.
Dela ungerfär lika i de olika skålarna.
RÖR MED TRÄ SPADE ELLER SLICKEPOTT
VISPA INTE MED ELVISP!!
Häll över det i en form. Med margarin och ströbröd!
Till chaklad överdrag med strössel.
Cocosfett
Mjölkchoklad
Strössel
Ta en kastrull och fyll den med vatten.
Ta en skål och lägg i choklad och cocosfett, utan cocosfett blir chokladen hård och det går inte att skära.
Lägg det i kastrullen till chokladen och fettet smälter.
Lägg tigerkakan på en tallrik med bakplåtspapper (annars blir tallriken väldigt kladdig)
Ta på chokladen och strössel.
Chokladen tas lättast på med en slikepott
Lägg tigerkakan på något kallt ställe och låt chakladen stelna.
Själv lägger jag min i kylen (=
KLART!
//Liinda
Ingredienser:
175grader
35 min
3 ägg
3 dl socker
1dl jummet vatten
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
Kakao eller oboy
Sätt på ugnen
Kläck äggen, tillsätt sockret.
Blanda med elvisp
Tillsätt en dl jummet vatten
Tillsätt mjöl
och vispa
häll över så mkt smet du vill i en annan skål
Tillsätt oboy eller kakao eller båda. RÖR
Tillsätt en och en halv tsk bakpulver.
Dela ungerfär lika i de olika skålarna.
RÖR MED TRÄ SPADE ELLER SLICKEPOTT
VISPA INTE MED ELVISP!!
Häll över det i en form. Med margarin och ströbröd!
Till chaklad överdrag med strössel.
Cocosfett
Mjölkchoklad
Strössel
Ta en kastrull och fyll den med vatten.
Ta en skål och lägg i choklad och cocosfett, utan cocosfett blir chokladen hård och det går inte att skära.
Lägg det i kastrullen till chokladen och fettet smälter.
Lägg tigerkakan på en tallrik med bakplåtspapper (annars blir tallriken väldigt kladdig)
Ta på chokladen och strössel.
Chokladen tas lättast på med en slikepott
Lägg tigerkakan på något kallt ställe och låt chakladen stelna.
Själv lägger jag min i kylen (=
KLART!
//Liinda
Kommentarer
Bex säger:
åhhh vad mumsigt :P måste få smaka en sån xD
Trackback