Lindas tigerkaka med choklad&strössel överdrag

Liindas tigerkaka med chaklad&strössel överdrag

Ingredienser:                   
                                                 175grader
                                                  35 min
3 ägg
3 dl socker
1dl jummet vatten
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver

Kakao eller oboy

Sätt på ugnen




Kläck äggen, tillsätt sockret.
Blanda med elvisp


Tillsätt en dl jummet vatten
Tillsätt mjöl
och vispa


häll över så mkt smet du vill i en annan skål
Tillsätt oboy eller kakao eller båda. RÖR


Tillsätt en och en halv tsk bakpulver.
Dela ungerfär lika i de olika skålarna.
RÖR MED TRÄ SPADE ELLER SLICKEPOTT
VISPA INTE  MED ELVISP!!


Häll över det i en form. Med margarin och ströbröd!



Till chaklad överdrag med strössel.
Cocosfett
Mjölkchoklad
Strössel



Ta en kastrull och fyll den med vatten.
Ta en skål och lägg i choklad och cocosfett, utan cocosfett blir chokladen hård och det går inte att skära.
Lägg det i kastrullen till chokladen och fettet smälter.


Lägg tigerkakan på en tallrik med bakplåtspapper (annars blir tallriken väldigt kladdig)


Ta på chokladen och strössel.
Chokladen tas lättast på med en slikepott


Lägg tigerkakan på något kallt ställe och låt chakladen stelna.
Själv lägger jag min i kylen (=


KLART!



//Liinda

Kommentarer
Bex säger:

åhhh vad mumsigt :P måste få smaka en sån xD

2008-06-27 | 22:09:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback